ESTE O MUSACA ALTFEL, O SA VEDETI DE CE
Ingrediente:
1 Kg cartofi (de preferat pentru piure)
800 g carne tocata (amestec porc-vita)
400 ml suc de rosii (Cirio-Passata rustica)
50 g unt
1 lingura ulei
2 oua
2 cepe
3 catei de usturoi
ierburi uscate (busuioc, oregano, cimbru, rozmarin - cate 1/2 lingurita din fiecare)
1 varf lingurita nucsoara
sare, piper dupa gust
1 lingura seminte de chimen
1. Se curata cartofii, se taie sferturi si se pun la fiert in apa cu sare (1/2 lingurita sare), ca pentru piure.
2. Intr-o cratita, in care s-a pus o lingura de ulei, se calesc ceapa si usturoiul tocate marunt, 1 -2 minute, pana cand ceapa devine translucida; se adauga carnea tocata si se faramiteaza cu o lingura de lemn. O lasam vreo 5 minute, timp in care amestecam continuu, intorcand-o pe toate partile. Adaugam sucul de rosii, ierburile uscate, cate 1/2 lingurita din fiecare, nucsoara, cam 1/2 lingurita sare, putin piper, 1 pahar mic de apa calduta si lasam sa fiarba. Umplutura este gata atunci cand toata zeama a scazut. Se oreste focul si se incorporeaza aici, amestecand rapid 1 ou intreg, plus albusul de la cel de al doilea ou. Inainte se bat usor cu o furculita.
3. Cand cartofii s-au fiert, se scurg foarte bine de apa si se paseaza cu un zdrobitor de cartofi (nu cu mixerul), adaugand acum si 50 grame unt. In piureul astfel obtinut adaugam 1 lingura rasa de seminte de chimen.
Luam o tava, suficient de mare incat sa incapa cele doua compozitii, intindem pe fundul ei jumatate din piure, nivelam usor cu dosul unei linguri, adaugam umplutura de carne tocata, o nivelam frumos si pe ea, iar in final cealalta jumatate de piure (va arata ca in poza de mai sus). Ungem intreaga suprafata cu galbenusul ramas de la cel de al doilea ou si dam la cuptor, la foc moderat pentru gratinare. Cand devine auriu-maronie este gata. Cam asa:
SE SERVESTE CALDA, DAR ESTE LA FEL DE BUNA SI RECE. NU UITA DE O SALATA CU CASTRAVECIORI SAU GOGOSARI IN OTET
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu