1 caserola aripioare de pui
1 salata mare (sau 2 mai mici)
2 morcovi
1 pastarnac
1 ceapa mare (sau 2 mici)
1 telina mica
2 linguri ulei
4 linguri smantana
1/2 lingurita rozmarin uscat
1/2 lingurita tarhon uscat
1 legatura de patrunjel verde
1 lingurita boia
sare, piper dupa gust
1 lingura de otet balsamic (optional)
Se taie varfurile aripioarelor, se spala bine si se pun la fiert in 3 l apa rece.Se spumeaza cand este cazul.
Legumele se toaca marunt si se calesc 10-15 minute in 2 linguri de ulei, de preferat intr-o cratita cu invelis antiaderent. Se supravegheaza si se amesteca din cand in cand.
Cand nu mai este nevoie sa spumam turnam legumele in supa. Adaugam sarea, boiaua, rozmarinul si tarhonul.Lasam sa fiarba. Cand sunt aproape gata, adaugam salata, taiata in fasii groase. Daca ni se pare ca zeama a scazut prea mult, atunci mai putem adauga apa fierbinte. Lasam sa fiarba in continuare.
Separat punem intr-un castron smantana, de preferat lichida, pentru gatit, daca nu, este buna si cea obisnuita, dar sa fie grasa. Luam cu polonicul supa din oala si dizolvam cu ea smantana din castron apoi rasturnam continutul in oala cu supa. Mai dam un clocot si oprim focul. La final, o potrivim de sare, adaugam piperul si, daca o preferam putin acrisoara, putem adauga o lingura de otet balsamic.
O legatura de patrunjel verde tocat marunt este retusul final.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu