duminică, 11 mai 2014

CAPSUNI IN ALUAT

 Ingrediente:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
2 linguri de ulei
1 plic zahar vanilat
200 g capsuni
cateva cuisoare (optional)
zahar pudra pentru pudrat
Se separa albusurile de galbenusuri. 

Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul, un praf de sare, uleiul si zaharul vanilat, cu mixerul, pana obtii o crema deschisa la culoare.

Separat se bat albusurile spuma tare. Se incorporeaza compozitia de galbenusuri in albusuri, apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, lingura cu lingura, amestecand usor de sus in jos.

Se aseaza compozitia intr-o tava (30x20) unsa cu ulei si tapetata cu faina. Deasupra asezam capsunile intregi sau  taiate in jumatate daca sunt mai mari. Putem intepa cate o cuisoara in fiecare capsuna Dam tava la cuptorul preincalzit, la 160 grade pentru 30 minute. Cand devine aurie, prajitura este gata.

SERVITI RECE, PUDRATA CU ZAHAR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu