INGREDIENTE:
150 g unt
1 ou
75 g zahar (de preferat pudra)
300 g faina
un praf de sare
1 Kg dovleac (placintar)
50 g unt
6 linguri zahar brun
1 plic zahar vanilat bourbon
2 lingurite praf de scortisoara
1 lingurita cardamom macinat (optional)
zahar pudra si ciocolata rasa (neagra) pentru ornat
Pasul nr. 1:
Curatam doavleacul de coaja si de semintele din interior apoi il radem pe razatoarea mare. Amestecam compozitia obtinuta cu 6 linguri zahar brun si un plic vanilie de boubon apoi impreuna cu cele 50 g unt, calim totul timp de vreo 15 minute la foc mic, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Oprim focul, adaugam 2 lingurite de scortisoara si una de cardamom macinat, dupa care lasam umplutura sa se raceasca.
Pasul nr. 2:
Pregatim aluatul pentru tarta. Amestecam untul rece taiat cubulete cu zaharul, un ou, faina si un praf de sare. Din aluatul obtinut formam o bila, o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru vreo jumatate de ora.
Pasul nr. 3:
Intindem o foaie rotunda, o transferam in tava de copt si o ridicam vreo 2 cm pe peretii acesteia. Turnam umplutura, o nivelam usor si dam tava la cuptorul preincalzit pentru 40 -45 minute la 170 grade.
Dupa ce o scoatem din cuptor o pudram cu putin zahar pudra amestecat cu praf de scortisoara, iar cand s-a mai racit radem un cub-doua de ciocolata neagra.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu