INGREDIENTE:
250 g linte verde
1 morcov
1 pastarnac
1 ceapa
2 catei usturoi
2 linguri ulei floarea-soarelui
1 lingurita chimen macinat
sare dupa gust
Lintea se spala in 2-3 ape, apoi se lasa la inmuiat in apa rece pentru o ora.
Ceapa impreuna cu usturoiul se calesc pentru 4-5 minute in cele 2 linguri de ulei, pana devin translucide.
Dupa ce a stat la inmuiat lintea se pune la fiert impreuna cu morcovul si pastarnacul tocate marunt, precum si 1,5 l apa rece. Cand morcovul si pastarnacul s-au fiert, iar lintea de asemenea, le scoatem si le punem in vasul blenderului sau un alt vas cu peretii mai inalti. Tot aici adaugam ceapa si usturoiul care au fost in prealabil calite, sare dupa gust si chimenul macinat. Le mixam pana devin crema, adaugand din zeama in care a fiert lintea, pana obtinem consistenta dorita.
ORNEAZA CU FRUNZE DE MENTA SI SERVESTE CU PAINE PRAJITA
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu