INGREDIENTE:
1,5 Kg dovleac
1 ceapa
1 catel de usturoi
3 linguri ulei de masline
1 litru supa de pui sau legume
1/2 lingurita chimen macinat
1/2 lingurita coriandru macinat
1/2 lingurita praf de nucsoara
1/2 lingurita praf de scortisoara
un praf de piper alb macinat
un praf de sare
100 ml smantana lichida pentru gatit
1. Dovleacul (placintar) se curata de coaja si seminte apoi se taie cuburi potrivit de mari.
2. Se face o supa dintr-un litru de apa fierbinte si 2 cuburi Knorr sau Maggi de pui (de legume).
3. Se soteaza in uleiul de masline, timp de 3-4 minute ceapa si usturoiul tocate marunt. Se adauga condimentele: chimen, coriandru, nucsoara, scortisoara si se mai soteaza vreme de inca un minut. Vei simti cum toate condimentele isi dezvolta aromele. Adaugi dovleacul taiat cuburi si supa pe care ai preparat-o deja, dupa care lasi sa fiarba la foc mediu pana cand cuburile de dovleac s-au inmuiat, iar zeama a scazut cam la jumatare. La sfarsit potriveste de sare (cu grija deoarece cuburile de supa deja contin sare). Adauga si un praf de piper alb.
4. Opreste focul si, folosind blenderul de mana mixeaza supa. Pune din nou la foc mic crema obtinuta si adauga 100 ml smantana lichida. Mai fierbe un minut si gata.
ATENTIE! Inlocuind cuburile de supa de pui cu cele de legume, iar smantana din lapte cu smantana vegetala vei obtine o delicioasa supa-crema de post. Si, inca ceva, smantana poate fi optionala.
LA SERVIRE PRESARA UN PRAF DE SCORTISOARA. POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu