INGREDIENTE:
300 g linte rosie
1 ceapa
2 morcovi
1 pastarnac
50 g unt
sare (dupa gust)
un praf de piper alb
Lintea se spala in 2 - 3 ape si pune la inmuiat in apa calduta pentru o ora. Se scurge apoi de apa in care a stat la inmuiat si se pune la fiert, impreuna cu 1,5 l de apa fierbinte. Intr-o jumatate de ora lintea este fiarta.
Intre timp se curata si se toaca marunt legumele, apoi le sotam in cele 50 g unt. Adaugam peste ele o cana de apa fierbinte si le lasam sa fiarba inabusit, in vasul acoperit, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Daca este cazul mai adaugam apa fierbinte pana cand legumele vor fi bine fierte.
Dupa ce lintea s-a fiert (cam o jumatate de ora, asa cum am precizat mai sus), o transferam intr-o alta oala, folosind o paleta cu gauri. Adaugam legumele sotate , putina sare si un praf de piper alb macinat fin. Pasam totul, folosind un blender de mana. Daca este cazul mai adaugam din zeama in care a fiert lintea, pana la consistenta dorita. Fiind vorba de o supa-crema este clar ca ea va trebui sa fie cremoasa, cu o textura foarte fina si, mai putin zemoasa. Se poate prepara si direct in vasul blenderului, daca ai unul vertical.
SE SERVESTE FIERBINTE, SIMPLA SAU CU CRUTOANE
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu