O GARNITURA EXCELENTA PENTRU FRIPTURA RECE SI TOT SOIUL DE BRANZETURI
AI NEVOIE DE:
1,5 Kg pere (de dimensiune mica si mai tari)
500 ml otet de mere
500 g zahar
1 potocala
1 bucata de ghimbir (cam 5 cm lungime)
4 foi de dafin
1 lingurita boabe de piper negru
Mai intai perele se curata de coaja si cotoare, apoi se taie in sferturi.
Intr-o cratita mai larga se pun la fiert: otetul, zaharul, coaja de portocala (portocala se decojeste folosind un curatitor pentru cartofi), sucul de la o portocala, ghimbirul taiat in felii subtiri, frunzele de dafin si boabele de piper. Se amesteca pentru ca zaharul sa se topeasca.
Atunci cand incepe sa fiarba (apar primele clocote), se adauga perele si se lasa, la foc foarte mic, sa fiarba impreuna pentru 15 minute. Apoi perele se scot, iar lichidul se lasa in continuare sa fiarba, la foc mare, paca cand aproximativ un sfert din compozitie se va evapora.
Perele se aseaza in borcanele deja sterilizate (pentru sterilizare borcanele se tin 10-15 minute in cuptor la 180 grade), iar peste ele turnam lichidul fierbinte, avand grija sa le acoperim. Sigilam borcanele si le dam la rece. Se poate servi cam dupa doua luni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu