INGREDIENTE:
4 fructe de mango
3 mere (aprox 500 grame)
1 bucata de ghimbir (cam 3 cm)
2 cepe mari
2 catei de usturoi
1 ardei iute verde (1/2 daca nu ai unul mic)
4 linguri ulei de floarea-soarelui
500 g zahar
300 ml otet de mere
2 bete (batoane) de scortisoara
1 lingura seminte chimion
1 lingurita cardamom
1 lingurita turmrnic macinat (curcuma)
1 lingurita sare
Curata mango de coaja, apoi taie-l cubulete cu latura cam de 2 cm. Procedeaza la fel cu merele. Toaca ceapa, usturoiul si ardeiul iute foarte fin. Taie ghimbirul in feliute foarte subtiri. Dupa ce ai facut toate acestea, ia o cratita cu fundul mai gros, ca pentru gem si urmeaza pasii urmatori:
Uleiul, ceapa tocata fin, ghimbirul, ardeiul iute, chimionul, cardamomul si betele de scortisoara se calesc impreuna la foc domol, pentru vreo 7-8 minute, pana cand ceapa s-a inmuiat.
Adaugam cuburile de mango si mere, praful de turmenic si zaharul. Amestecam si le lasam sa fiarba la foc mediu timp de vreo 15 minute, pana ce fructele se vor inmuia.
Dupa 15 minute adaugam o lingurita de sare si otetul. dam focul la mare si lasam sa fiarba. Chutney-ul este gata cam dupa 40-45 minute, atunci cand zeama va scadea foarte mult, iar sosul se va ingrosa. Nu uita sa amesteci din cand in cand.
Se toarna in borcane sterilizate, se sigileaza si se da la rece. Se poate servi si imediat. Poate fi pastrat, in conditii optime, pana la un an.
SERVESTE-L CU CARNE, PESTE, BRANZETURI. PE TIMP DE IARNA ESTE UN RASFAT.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu