INGREDIENTE:
4 medalioane de somon
2 oua
2 lingurite mustar clasic
1 lingurita mustar Dijon cu boabe
sare, piper
3-4 linguri faina
2-3 linguri pesmet
ulei pentru prajit
GARNITURA: 1 ceasca de orez brun
4 cesti de apa
1 ardei gras rosu
1 ceapa mica
un cub de unt (cam 50 grame)
Medalioanele de somon se curata, se spala, iar mai apoi se sterg cu prosoape de hartie. Se asezoneaza cu sare si piper.
Intr-un castron se amesteca faina cu pesmetul.
Separat, amestecam cele 2 oua cu cele doua feluri de mustar, un praf de sare si unul de piper (de preferat alb sau verde).
Incingem uleiul intr-o cratita, trecem fiecare bucata de peste prin amestecul de faina, apoi prin ou, prajim cate 5 minute pe fiecare parte, la foc mijlociu spre mare pana ce se rumenesc frumos. Scoatem apoi pestele si il asezam pe un prosop de hartie, prosop ce va avea rolul de a absorbi surplusul de ulei.
Sparat pregatim garnitura astfel: topim untul intr-o cratita, calim usor ceapa si ardeiul gras taiate cubulete, adaugam apoi orezul (pe care l-am tinut la inmuiat vreo 20 minute in apa rece), apoi apa si lasam sa fiarba la foc mic pana cand zeama a scazut, iar orezul s-a "legat".
Completam cu o felie de lamaie.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu