INGREDIENTE:
300 g faina
3 oua
150 g zahar
100 ml ulei
100 ml lapte
1 praf de copt
1 praf de sare
1/2 Kg stuguri negri cu boabe mari
un cub de unt pentru uns tava
zahar pentru pudrat
Separa albusurile de galbenusuri.
Bate albusurile spuma tare impreuna cu un praf de sare.
Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana obtii o crema albicioasa, iar zaharul s-a topit. Adauga uleiul, putin cate putin, la fel si laptele. Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o in compozitia de galbenusuri. In final incorporeaza albusurile batute spuma, amestecand usor, prin rasturnare, pentru a obtine un aluat bine aerat.
Unge tava cu unt, toarna in ea aluatul, iar deasupra aseaza boabele de struguri, una langa alta, in cercuri concentrice, cat de des posibil.
Da tava la cuptorul preincalzit, la foc mai mare la inceput (180 grade) apoi, dupa ce prajitura a crescut, redu temperatura (170 grade). Prajitura este gata cam in 45-50 minute. Fa testul coacerii, folosind o scobitoare, iar daca ai constatat ca este coapta scoate-o din cuptor, pudreaz-o cu zahar si las-o sa se raceasca.
SA AI POFTA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu