ALUATUL:
400 g faina
200 g unt (margarina)
1 ou
1 iaurt mic (gras)
1 plic drojdie uscata
un praf de sare
UMPLUTURA:
500 g carne tocata (amestec porc-vita)
1 ceapa
2 catei de usturoi
1/2 cutie rosii cubulete
sare, piper, nucsoara, anason macinat (cate un praf din fiecare)
2 linguri ulei de masline
PENTRU UNS:
1 galbenus crud
2-3 lingurite lapte
2 lingurite seminte de chimion
1. Pune faina intr-un castron, fa-i o adancitura in mijloc, iar aici adauga untul rece taiat cubulete, oul, un praf de sare, drojdia (pe care mai intai ai dizolvat-o in putina apa calduta) si un iaurt mic, bine scurs. Framanta totul cu mana, iar din aluatul obtinut formeaza o bila, acoper-o cu folie alimentara si da-o la frigider.
2. Caleste usor ceapa si usturoiul tocate foarte fin, in doua linguri ulei de masline (poate fi si de floarea soarelui), adauga carnea tocata si faramiteaz-o folosind o spatula de lemn, mai caleste-le impreuna inca vreo 5 minute, adauga cate un praf de sare, piper, nucsoara, anason, apoi toarna aici 1/2 cutie de rosii cubulete si lasa-le sa fiarba impreuna pana cand scade toata zeama. Las-o sa se raceasca.
3. Scoate aluatul din frigider, imparte-l in doua si intinde doua foi rotunde cu diametrul ceva mai mare decat al tavii de copt, suficient cat sa poti ridica foaia pe marginea tavii. Cea mai simpla si mai curata metoda de a intinde foaia de placinta sau tarta este urmatoarea: aseaza aluatul intre doua bucati de hartie de copt si intinde-l cu sucitorul pana la grosimea sau dimensiunea dorita. Desprinde apoi hartia si aseaza foaia in tava.
4. Aseaza in tava prima foaie, ridic-o usor pe marginea tavii, toarna umplutura, niveleaza usor, apoi acopera totul cu cea de a doua foaie.
5. Amesteca un galbenus cu 2-3 lingurite de lapte, unge placinta cu acest amestec, presara apoi 2 lingurite de seminte de chimion si da la cuptor pentru aprox 50 minute la 170 grade. Cand s-a rumenit bine, este gata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu