RETETA ESTE SIMPLA SI FOARTE USOR DE PREGATIT
INGREDIENTE:
200 g unt
150 g zahar
300 g faina
3 oua
3 linguri smantana
1 praf de copt
1 praf de sare
2 plicuri zahar vanilat
500 g prune
Intr-un bol mare mixam untul (tinut vreo ora la temperatura camerei) cu zaharul, praful de sare si vanilia pana obtinem o crema fina, mai exact pana cand zaharul s-a topit. Se adauga apoi cele 3 oua, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se incorporeaza faina, pe care am amestecat-o inainte cu praful de copt. In final se adauga si cele 3 linguri de smantana. Se va obtine un aluat destul de moale.
Ungem cu unt o tava, poate fi rotunda sau dreptunghiulara. Turnam aluatul, apoi asezam deasupra prunele carora le-am scos samburii si pe care le-am taiat pe jumatate.
Dam tava la cuptorul preincalzit, la inceput la 180 grade timp de vreo 15 minute, apoi inca vreo 30 minute la 160-170 grade. Cand s-a rumenit bine, facem testul coacerii, cu scobitoarea, iar daca este gata scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca. Se serveste ca atare sau pudrata cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu