marți, 9 septembrie 2014

PRAJITURA CU PRUNE SI IAURT

INGREDIENTE:
5 oua
150 g zahar fin
300 g faina
200 g iaurt gras
125 ml ulei
1 plic praf de copt
1 lingurita zeama de lamaie (otet alb)
2 plicuri zahar vanilat
1 praf de sare
500 g prune

Pentru inceput separa albusurile de galbenusuri. Bate-le impreuna cu un praf de sare, pana obtii o spuma tare si care, daca vei intoarce castronul, nu va curge.

Intr-un alt castron, mixeaza galbenusurile cu zaharul si vanilia pana obtii o crema spumoasa si albicioasa. Adauga faina, praful de copt stins intr-o lingurita de zeama de lamaie sau otet alb si iaurtul, amesteca-le folosind o lingura de lemn, dupa care adauga uleiul, nu pe tot dintr-o data ci, putin cate putin. In final  incorporeaza albusurile batute spuma, amestecand usor, cu miscari largi si lente, de sus in jos, pentru a obtine un aluat bine aerat. 

Toarna aluatul intr-o tava bine unsa cu unt (ulei), aseaza deasupra, jumatatile de prune  in cercuri concentrice si da tava la cuptorul bine preincalzit;  pentru vreo 45 de minute la 180 grade (foc mai mare) la inceput, apoi redu temperatura la 170 grade. Dupa 45 minute, fa testul coacerii cu scobitoarea, iar daca este gata scoate prajitura din cuptor, pudreaz-o cu zahar si las-o sa se raceasca.   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu