marți, 23 septembrie 2014

CHEC CU INIMA DE CIOCOLATA

 INGREDIENTE:
6 oua
150 g zahar
300 g faina
100 ml ulei
100 ml lapte
2 fiole esenta de vanilie
1 praf de copt
1 praf de sare
3 lingurite cacao
100 g ciocolata
unt pentru uns tava
fulgi de migdale si zahar pudra pentru ornat

Separa albusurile de galbenusuri.
Bate albusurile spuma impreuna cu praful de sare.
Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana obtii o crema albicioasa. Adauga aici uleiul, in 3-4 transe, mixand de fiecare data, continua sa adaugi laptele, la fel ca si pe ulei, apoi esenta de vanilie. Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o in crema de galbenusuri. In final incorporeaza albusurile spuma. 
Separat, amesteca 5 linguri din aluatul obtinut cu 3 lingurite de cacao si ciocolata topita in prealabil (bain-marie).

Ia o forma mare de chec (eu am folosit una sub forma de inel), unge-o cu unt, toarna in ea jumatate din aluat, apoi toarna compozitia cu ciocolata, iar in final cealalta jumatate de aluat. 

Da tava la cuptor, vreo 15 minute la foc mai mare (180 grade), apoi redu temperatura si mai las-o inca vreo 30 minute (160 grade). Cu vreo 5 minute inainte de a scoate prajitura din cuptor presara peste ea fulgi de migdale si lasa-i sa se maroneasca putin. Fa testul coacerii folosind o scobitoare. Scoate checul din tava, pudreaza-l cu zahar pudra si lasa-l sa se raceasca.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu