INGREDIENTE:
7 oua
7 linguri zahar
7 linguri faina
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
4 mere
8 linguri zahar
1 lingurita scortisoara
1 lingura zahar brun (optional)
Merele se curata si se taie in felii groase.
Intr-o cratita cu diametrul de aproximativ 26 cm, cu pereti nu foarte inalti, se caramelizeaza 8 linguri de zahar. Atentie sa nu-l ardeti, , cand devine maron-auriu la culoare, este gata. Intindeti-l pe peretele cratitei, atat cat se poate si lasati-l sa se racoreasca. Atunci cand incepe sa pocneasca asezati pe fundul cratitei feliile de mere, presarati peste ele scortisoara si zaharul brun si dati la cuptor pentru vreo 30 minute, la foc mijlociu.
In acest timp preparati pandispanul. Separati albusurile de galbenusuri. Bateti spuma tare albusurile cu un praf de sare. Mixati galbenusurile cu zaharul pana obtineti o crema albicioasa, apoi adaugati faina pe care in prealabil ati amestecat-o cu praful de copt. In final incorporati albusurile spuma in crema de galbenusuri, amestecand prin rasturnare, de sus in jos.
Dupa 30 minute scoateti merele din cuptor si turnati peste ele compozitia de pandispan. Coaceti inca vreo 30 minute, la inceput la foc mai mare, apoi reduceti temperatura. Cand s-a rumenit bine faceti testul coacerii cu o scobitoare, iar daca este gata scoateti prajitura din cuptor, dezlipiti-o usor de peretii cratitei folosind un cutit cu lama lata si lasati la racit vreo 15 minute. Apoi, cu o miscare brusca, intoarceti cratita si rasturnati prajitura pe un platou. Pandispanul va deveni baza , iar merele coapte vor aunge deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu