O RETETA ASA CUM O FAC EU
INGREDIENTE:
4 vinete mari
1 ceapa mijlocie
2 oua
100 ml ulei
cateva picaturi de zeama de lamaie
sare, piper alb macinat
Vinetele se coc pe flacara de la aragaz. Le rotesti pe toate partile, iar cand ai constatat ca sunt coapte le dai deoparte, le treci pe sub un jet de apa rece si le lasi sa se raceasca. Dupa ce s-au racit complet curata-le de coaja, indeparteaza cotoarele si lasa-le la scurs intr-o sita pentru paste. Presara peste ele un praf de sare. Dupa ce s-au scurs, toaca-le marunt folosind un cutit de inox cu lama lata sau binecunoscutul satar de lemn sau de plastic. Daca nu ai unul, foloseste cutitul - inoxul nu inegreste vinetele. Da ceapa pe razatoarea mica, scurge-i zeama si incorporeaz-o in vinetele tocate. Potriveste de sare si treci la prepararea maionezei.
Pentru asta ai nevoie de 2 galbenusuri: unul crud si unul fiert.
Intr-un bol marunteste galbenusul fiert, amesteca-l cu cel crud apoi, cu o lingura de lemn, amestecand in sensul acelor de ceasornic, incorporeaza putin cate putin cei 100 ml de ulei. Adauga in final cateva picaturi de zeama de lamaie, un praf de sare si unul de piper alb. Vei obtine o maioneza tare, consistenta, pe care o vei incorpora in salata de vinete. Amesteca-le cu o lingura de lemn. Poti folosi si mixerul, vei obtine o textura mai fina dar acesta va zdrobi semintele de vinete si-i vor da salatei tale un gust usor neplacut. Cam asta ar fi tot.
SA AI POFTA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu