vineri, 19 septembrie 2014

PRAJITURA PUFOASA CU MERE SI GHIMBIR (STAFIDE)

 INGREDIENTE:
200 g faina
150 g zahar fin
4 oua
100 g unt
1 plic zahar vanilat
1 plic drojdie uscata
1 praf de sare
1 lingurita esenta de migdale
3 mere
o mana de cubulete ghimbir confiat (stafide)
zahar pudra si fulgi de migdale pentru ornat

Curata merele si taie-le felii subtiri. Topeste untul si lasa-l sa se raceasca. Amesteca faina cu un plic de drojdie uscata.

Intr-un bol mixeaza ouale cu zaharul, praful de sare, esenta de migdale si zaharul vanilat, pana cand  compozitia isi dubleaza volumul. 

Adauga faina si mixeaza in continuare. In final incorporeaza untul topit. Mixeaza totul foarte bine. Compozitia obtinuta va fi una destul de moale. Arunca in ea o mana de cubulete de ghimbir confiat sau de stafide, apoi toarna totul intr-o tava unsa bine cu unt. 

Aseaza deasupra feliile de mar si da totul la cuptor, la 170 grade, pentru vreo 50 minute. Dupa circa 40 minute  scoate prajitura, presara peste ea fulgi de migdale si da-o pentru inca vreo 10 minute  la cuptor, pana cand fulgii se maronesc.

Dupa ce este gata, pudreaz-o cu zahar si las-o la racit.

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu