INGREDIENTE:
8 oua
150 g zahar
300 g faina
100 ml ulei
1 praf de copt
1 praf de sare
1-2 plicuri zahar vanilat
unt pentru uns tava
fulgi de migdale si zahar pudra pentru decor
600 g prune
Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma tare.
Mixeaza galbenusurile cu zaharul, praful de sare si zaharul vanilat, pana obtii o crema. Incorporeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt, iar in final adauga uleiul. Aluatul pe care-l vei obtine va fi unul vartos dar nu-ti face griji, va deveni moale si curgator dupa ve vei adauga aici albusurile pe care le-ai batut spuma.
Unge cu unt o tava, toarna aluatul, iar deasupra aseaza jumatatile de prune. Da tava la cuptorul preincalzit, pentru vreo 45-50 minute. La inceput la temperatura mai mare (180 grade), iar dupa ce aluatul a crescut redu temperatura cam la 160 grade. Cand s-a rumenit, dupa vreo 40 de minute, scoate tava, presara deasupra cativa fulgi de migdale apoi mai lasa prajitura la copt inca vreo 5-10 minute. Cand vezi ca fulgii de migdale s-au maronit, scoate prajitura din cuptor, pudreaz-o cu zahar pudra si las-o la racit.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu