INGREDIENTE:
500 g carne de vitel
3-4 fasii de bacon
2 cepe mijlocii
3-4 catei de usturoi
2 morcovi
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
1 ceasca suc (pasta) de rosii
500 ml bere neagra
1 lingurita cimbru (verde sau uscat)
sare, piper negru macinat
2,5 l supa de pui (3 cuburi concentrat de pui Knor)
Carnea de vitel se taie cuburi potrivit de mari (la supermarketuri se gaseste carne de vitel cuburi, la caserole de 500 g). Baconul se taie si el in fasii subtiri.
Ceapa se toaca marunt, la fel ardeii, iar morcovul se taie in bucati ceva mai mari.
Intr-o cratita se incinge uleiul, se prajeste baconul pe toate partile, iar cand este gata se adauga cuburile de carne. Se lasa la prajit pana devin aurii, apoi se adauga ceapa tocata si usturoiul zdrobit. Asezonam cu un praf de sare si unul de piper negru macinat. Cand ceapa s-a calit, a devenit transparenta, turnam berea in cratita, acoperim si lasam sa fiarba cam 15 minute.
In acest timp preparam o supa de pui din 2,5 l apa clocotita si 3 cuburi (Knor sau alte cuburi de concentrat de pui).
Dupa 15-20 minute de fiert in bere adaugam ardeii, morcovul, pasta de rosii si o lingurita de cimbru macinat. Le fierbem impreuna inca vreo 15 minute, apoi adaugam supa de pui. Acoperim cratita si lasam sa fiarba la foc mediu spre mic timp de 2 ore, pana cand toata zeama va scadea si vei obtine un sos consistent, ca in fotografie. Cand este gata, inlatura surplusul de grasime folosind un prosop de hartie.
Serveste cu piure de cartofi in care, pe langa ingredientele binecunoscute - cartofi, sare si lapte (unt) - ai adaugat o lingurita de seminte de chimen. Intregeste decorul cu o bere neagra.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu