INGREDIENTE:
4 oua
150 g zahar
300 g faina
100 ml ulei
100 ml lapte
1 praf de copt
1 praf de sare
500 - 600 g prune
un cub de unt pentru uns tava
1. Separa albusurile de galbenusuri.
2. Bate albusurile spuma tare impreuna cu praful de sare.
3. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana obtii o crema albicioasa, iar zaharul s-a topit. Adauga uleiul, putin cate putin, mixand incontinuu, apoi incorporeaza si laptele, nu pe tot dintr-o data ci, procedeaza asa cum ai procedat cu uleiul. Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o in compozitia de galbenusuri. Mixeaza bine. In final inglobeaza albusurile spuma, amestecand usor, prin rasturnare.
4. Toarna aluatul in tava unsa in prealabil cu putin unt, iar deasupra aseaza jumatatile de prune, una langa alta. Da la cuptorul incalzit in prealabil pentru vreo 50 minute, la temperatura mai mare in primele 15 minute (180 grade), apoi redu temperatura (160-170 grade). Dupa 50 minute, fa testul coacerii, folosind o scobitoare, iar daca ai constatat ca este coapta, scoate prajitura din cuptor, pudreaz-o cu zahar si las-o sa se raceasca in tava. Taie prajitura si serveste-o cand s-a racit complet.
SA AI POFTA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu