sâmbătă, 21 februarie 2015

PENE INTEGRALE - CU SOS DE ROSII SI MOZZARELLA

 INGREDIENTE:
200 g pene integrale
3 linguri ulei de masline
4 catei de usturoi
frunze de busuioc proaspat
1 cutie rosii cuburi (Cirio)
100 g mozzarella proaspata
parmezan
sare, piper dupa gust

Penele se pun la fiert in apa clocotita cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, le treci sub un jet de apa rece si le lasi la scurs intr-o sita.

Intr-o cratita se incinge uleiul de masline si se arunca aici cateii de usturoi cu tot cu coaja, doar sfaramati putin cu podul palmei si 3-4 frunze de busuioc. Cand simti ca si-au eliberat aromele ii scoti si ii arunci. In uleiul astfel aromat din cratita rastorni continutul unei cutii de rosii taiate cuburi, asezonezi cu sare si piper dupa gust si lasi sa fiarba pana cand sosul scade si capata aspectul de "prajit". Adaugi aici pastele bine scurse, mozzarella rupta in bucati mici cateva frunze de busuioc tocate marunt. Amesteci bine, mai lasi pe foc 2-3 minute ca sa se infierbante, iar mozzarella sa se topeasca, apoi le dai la o parte.

Se servesc fierbinti, cu mult parmezan deasupra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu