BLATUL:
250 g faina
150 g amestec de nuci macinate (nuci, caju, migdale, nuci pecan )
1 praf de copt
1 lingurita scortisoara (praf)
4 oua
3 linguri zahar brun
2 linguri cacao
1 lingura smantana
1 praf de sare
unt pentru uns tava
Unge cu unt o tava de tort, de dimensiune mica (20 cm diametru) si peretii inalti. Preincalzeste cuptorul la 180 grade.
Amesteca intr-un bol faina, nucile macinate, cacaua, scortisoara si praful de copt.
Separa galbenusurile de albusuri. Bate albusurile spuma impreuna cu un praf de sare. Freaca galbenusurile cu zaharul, pana cand acesta se topeste, incorporeaza albusurile, apoi amestecul de faina. In final adauga o lingura de smantana. Aluatul obtinut trebuie sa fie moale, ca pentru chec. Asa ca, daca ti se va parea prea tare, mai poti adauga o lingura de smantana. Toarna-l in tava si da-l la cuptor. Primele 10 minute lasa cuptorul la 180 grade, apoi redu temperatura la 160 grade si mai lasa la copt vreo 30 minute. Fa testul cu scobitoarea, iar daca-l trece, scoate blatul din cuptor si lasa-l sa se raceasca.
CREMA:
250 g mascarpone
2 lingurite zahar pudra
250 ml frisca lichida
1 plic intaritor frisca
sucul de la 1/2 de limeta
Se mixeaza branza mascarpone cu zaharul pudra. Separat se bate frisca (Hulala) cu plicul de intaritor. Se incorporeaza in crema de mascarpone, Se adauga sucul de limeta si se mixeaza. Se da la rece pana la folosire.
SIROPUL:
500 ml apa
2 linguri zahar (de preferat brun)
sucul de la o portocala
Se fierb pana cand se topeste zaharul, apoi se lasa la racit.
Cand blatul s-a racit complet, se taie in 3 parti. Se aseaza pe un platou primul blat, se insiropeaza, se intinde pe el un strat de crema; se aseaza al doilea blat si se repeta operatia, apoi al treilea. Vom finaliza cu un strat de crema " prafuit" cu putina ciocolata rasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu