vineri, 20 februarie 2015

CREVETI ROZ LA TIGAIE


 AI NEVOIE DE:
200 g creveti roz (cam 12 buc.)
1 lingura ulei de masline
un cub mic de unt
3 catei de usturoi
2-3 bucati rosii uscate (din conserva)
1 pahar mic de apa
1 pahar mic de vin alb
zeama de la 1/2 lamaie
cateva fire de patrunjel verde
sare, piper, boia dulce

Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline, se adauga untul, usturoiul tocat marunt si rosiile uscate tocate grosier. Se amesteca rapid si se caleste totul timp de 1-2 minute. Se adauga crevetii (in prealabil se spala in apa rece si se curata de coaja, lasand doar coditele pentru aspect).Se lasa 4-5 minute la foc mediu sa se caleasca si sa imprumute aromele din tigaie apoi se adauga un pahar cu apa, sare, piper si 1/2 lingurita de boia dulce. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba pana cand apa a scazut aproape de tot. Se stinge cu un pahar de vin, apoi se adauga zeama de lamaie. Se mai lasa pentru inca vreo cateva clocote, iar in final se adauga patrunjelul tocat. Se servesc fierbinti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu