miercuri, 11 februarie 2015

PASTE SCURTE CU CARNE


INGREDIENTE:
500 g paste scurte (de preferat pene sau rigatoni)
500 g carne tocata (amestec porc-vita)
1 lingura ulei de masline
1 ceapa mica 
1 morcov
1/2 ardei gras rosu
1 tulpina de telina (apio)
4 catei de usturoi
1 cutie rosii cubulete (400 g)
2 linguri otet balsamic
1 lingurita seminte de fenicul
1 lingurita oregano uscat
cateva frunze de busuioc verde
parmezan ras (optional)
1. Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.

2. Concomitent cu fierberea pastelor pregatiti amestecul de carne, astfel:

Intr-o cratita incingeti o lingura de ulei de masline, adaugati ceapa, telina, morcovul si ardeiul tocate foarte fin, semintele de fenicul, o lingurita de oregano uscat si carnea tocata.  Caliti 8-10 minute , zdrobind cu o lingura carnea, apoi adaugati usturoiul zdrobit, rosiile cubulete, otetul balsamic, sare si piper dupa gust, precum si o ceasca de apa fierbinte. Amestecati si lasati sa fiarba pana cand scade apa. La sfarsit verificati, iar daca este cazul mai adaugati  sare si piper dupa gust.

Pastele fierte se scurg bine si se adauga in cratita peste amestecul de carne. In final cateva frunze de busuioc tocate, iar la servire parmezan ras.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu