PENTRU BLAT:
450 g faina
200 g unt
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
1 praf de piper alb
Intr-un castron amesteca faina cu praful de copt, sarea si piperul, adauga untul rece taiat cubulete si framanta rapid. Vei obtine un aluat oarecum nisipos. Cu acest aluat imbraca o tava de tarta, atat fundul, cat si peretii ei, apoi inteapa din loc in loc cu o scobitoare sau o furculita. Da tava la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 15 minute, la 170 grade.
PENTRU UMPLUTURA:
250 g somon afumat taiat fasii
3 fire ceapa verde
400 g smantana lichida (pentru gatit)
1 lingura faina
2 oua
sare, piper
Folosind un tel de mana, bate intr-un castron ouale, smantana, faina, sarea si piperul. Cand amestecul s-a omogenizat adauga fasiile de somon si ceapa verde tocata marunt.
Scoate tarta din cuptor, adauga umplutura si mai coace inca vreo 20 minute. Se poate servi atat calda, cat si rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu