AI NEVOIE DE:
1 Kg cartofi
1 ceapa
2 catei de usturoi
4-5 fileuri de ansoa (din conserva)
300 ml smantana lichida
2 linguri parmezan ras
2 oua
2-3 crengute de cimbru proaspat
2 foi de dafin
sare, piper dupa gust
1 cub de unt (pentru uns tava)
Cartofii se spala si se fierb in coaja, in apa cu sare. Cand s-au mai racit se curata si se taie in sferturi. Se pun intr-un castron mare, se adauga ceapa taiata "pestisori", usturoiul zdrobit, fileurile de ansoa faramitate, foile de dafin si frunzele de cimbru maruntite in mana. Se amesteca totul cu ajutorul mainilor, avand grija ca sferturile de cartofi sa nu se faramiteze prea mult. Se unge cu unt o tava (de preferinta ceramica sau cu invelis ceramic) si se aseaza aici amestecul de cartofi.
Intr-un bol se amesteca smantana cu ouale batute si parmezanul, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust, apoi se toarna peste cartofii din tava.
Se da tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu (170-180 grade). In aproximativ 35-40 minute, cand au capatat aspect gratinat, sunt gata. Se scot din cuptor si se servesc calzi, insotiti de o salata verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu