INGREDIENTE:
6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita praf de copt
1 lingurita zeama de lamaie
600 g prune
100 g unt
4 linguri zahar brun
1 lingurita de scortisoara
Spala prunele, desfa-le in doua si scoate-le samburii. Unge cu tot untul forma de prajitura (poate fi una rotunda cu diametrul de 24 cm sau una dreptunghiulara, cam pe jumatate decat cea de la aragaz).Peste unt presara cele 4 linguri de zahar brun, apoi aseaza prunele una langa alta, cu scobitura in sus.Peste ele presara praful de scortisoara si, optional, inca o lingura de zahar. Asta in caz ca prunele nu sunt foarte bine coapte. Da tava la cuptor pentru vreo 30 minute, la foc mediu (170-180 grade).
In timp ce prunele sunt in cuptor prepara un pandispan din 6 oua.
Separa galbenusurile de albusuri. Bate albusurile spuma tare, asa incat daca intorci castronul compozitia sa nu curga.
Mixeaza galbenusurile cu 6 linguri de zahar si un praf de sare pana obtii o crema albicioasa. Adauga o lingurita de esenta de vanilie si incorporeaza treptat cele 6 linguri de faina. Stinge 1 lingurita praf de copt intr-o lingurita de zeama de lamaie si incorporeaz-o in compozitia de galbenusuri. In final adauga albusurile batute spuma, amestecand usor, de sus in jos, prin rasturnare.
Dupa 30 de minute de stat la cuptor scoate prunele, lasa-le vreo 10 minute apoi toarna peste ele compozitia de pandispam. Da totul la cuptor pentru inca vreo 30-35 minute la 170 grade.
Cand este gata, adica s-a rumenit bine la suprafata, scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca in tava vreo 30 minute. Desprinde-o usor de marginile tavii, folosindu-te de un cutit. Aseaza pe ea un platou ale carui margini sa depaseasca putin marginile tavii apoi, printr-o miscare brusca, rastoarna prajitura pe platou. Daca doresti pudreaz-o cu putin zahar pudra.
POFTA NEBUNA ITI DORESC!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu