joi, 21 august 2014

MUSACA DE VINETE

INGREDIENTE:
3 vinete  mijlocii
4 cartofi
1 ceapa galbena
3-4 catei de usturoi
1 cutie rosii cuburi
500 g carne tocata amestec porc-vita
sare, piper
1 lingurita oregano
1 lingurita busuioc uscat
2 oua
1 lingura faina
1 lingura parmezan ras
3-4 linguri smantana pentru gatit
2-3 linguri ulei de masline
Pentru ca este o mancare mai laborioasa, este bine sa te organizezi. Astfel:
1.. Spala vinetele, sterge-le cu un prosop, taie-le felii groase cam de 1 cm, fara a le decoji, sareaza-le si lasa-le sa se scurga timp de vreo 30 minute pe prosoape de hartie.
2. Pune cartofii nedecojiti la fiert, in apa cu sare.
3.Intr-o cratita caleste ceapa tocata pana devine sticloasa, adauga usturoiul zdrobit, apoi carnea. 
 Marunteste carnea folosind o lingura de lemn. Asezoneaza cu sare si piper, lasa la foc domol vreo 10 minute, amestecand des, toarna cutia de rosii cuburi, adauga oregano si busuiocul, apoi lasa la fiert vreo 20 de minute, pana ce sosul capata consistenta. Cand este gata da-l la o parte.

4. Ia feliile de vinete si sterge-o pe fiecare cu un prosop de hartie. Prajeste-le apoi in ulei incins, pe fiecare parte, pana se inmoaie si se rumenesc.
5. Cartofii fierti se curata de coaja si se taie in felii subtiri.

  Ia o tava, de preferat ceramica, unge-i fundul cu un strop de ulei de masline, aseaza in ea un strat de cartofi, suprapunand feliile una peste alta sub forma de solzi, apoi  jumatate din compozitia de carne, un strat de felii de vinete, asezate la fel ca si feliile de cartofi, apoi terminam 
cu un strat de carne.

Prepara un sos astfel: amesteca intr-un castron smantana cu o lingura de faina, adauga cele 2 oua batute, o lingura de parmezan ras, asezoneaza cu sare si piper, apoi toarna -l peste musaca.
Da la cuptor pentru vreo 35 minute, pana se rumeneste bine deasupra.

ITI IA CEVA TIMP SA O PREPARI DAR, DACA ESTI IUBITOR DE VINETE MERITA EFORTUL. SA AI POFTA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu