PENTRU CA TOT E VREMEA LOR, SA PROFITAM. MURE SI ZMEURA -UN TOPPING DELICIOS PENTRU NISTE CLATITE PUFOASE
INGREDIENTE:
500 ml lapte
100 ml apa minerala
300 g faina
2 oua
1 lingurita zahar
1 plic zahar vanilat
1 praf de sare
un cub de unt topit (25 grame)
ulei pentru prajit
TOPPING:
mure si zmeura (cam 300 grame)
250 ml sirop de fructe de padure (din comert)
1 lingurita suc de lamaie
Pentru aluatul de clatite, am procedat asa: am pus faina intr-un bol, am facut o adancitura in mijlocul ei, iar aici am spart cele 2 oua, am adaugat praful de sare, o lingurita de zahar si plicul de zahar vanilat. Le-am amestecat usor, turnand in fir subtire apa minerala. Am luat apoi mixerul, pentru ca desigur, nu vreau un aluat cu cocoloase si am continuat sa adaug laptele la fel, turnand putin cate putin si, nu pe tot deodata. In final am incorporat untul topit. Am lasat aluatul sa se odihneasca vreo 10 minute dupa care am trecut la coacerea lor. In tigaia incinsa, unsa cu putin ulei, am copt clatitele, rumenindu-le frumos pe fiecare parte. In arhiva blogului meu,in Februarie cred, am prezentat mai amanuntit metoda prin care coc eu clatitele. O poti consulta la reteta Clatite simple.
Pentru topping, am infierbantat intr-o cratita siropul de fructe de padure impreuna cu sucul de lamaie, cam 10 minute la foc mic, pana cand a inceput sa se lege. Atunci am oprit focul si am dat cratita deoparte. Cand s-a mai racit, l-am turnat peste fructe si am amestecat usor. Ideea a fost ca fructele sa ramane intregi si sa-si pastreze gustul de proaspat, siropul avand doar rolul de liant.
Clatitele se umplu cu amestecul obtinut si se servesc calde.
SA AVETI POFTA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu