vineri, 20 iunie 2014

SALATA DE CARTOFI NOI CU RIDICHI SI SOS DE IAURT

 Salata:
500-600 g  cartofi noi
1 legatura de ridichi
1 mana de cepsoara (chivas) sau 2-3 fire de ceapa verde 
1 lingura ulei de masline
1 lingurita zeama de lamaie
                                                                                  Dressing:  1 borcan mic iaurt
                                                                                                1 lingura mustar
                                                                                                          1 lingura de smantana
                                                                                       sare, piper
Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti, se scot, se lasa la racit, apoi se taie in cuburi mari.Daca au coaja foarte subtire, se pot lasa in coaja. Daca insa coaja este mai grosuta, atunci trebuie decojiti.
Ridichile se spala si se taie felii foarte subtiri. 

Cepsoara sau ceapa verde, se spala si se taie la 1-1,5 cm lungime.

Se amesteca toate intr-un bol de salata, se asezoneaza cu sare si piper, apoi se adauga uleiul de masline si zeama de lamaie.

Separat se prepara un dressing dintr-un borcan mic de iaurt, 1 lingura de mustar si 1 lingura de smantana. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.

SE POATE SERVI SIMPLA SAU INSOTITA DE SOSUL CU IAURT SI MUSTAR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu