BREAD PUDDING
INGREDIENTE:
350 g franzela alba (cu tot cu coaja)
6 oua
650 ml lapte
150 g zahar
2 lingurite esenta de vanilie
100 g ciocolata
unt pentru uns vasul de budinca
Unge cu unt vasul in care urmeaza sa faci budinca. Rupe painea in bucati mari si arunc-o neglijent in vas. Taie ciocolata in bucati mici si presare-le peste paine, amestecand usor, pentru ca bucatelele de ciocolata sa cada printre bucatile de paine. Opreste 2 cuburi din tableta de ciocolata si da-le la frigider.
Intr-un bol amesteca bine, folosind un tel, ouale, zaharul, laptele si esenta de vanilie. Toarna amestecul in vas, peste paine. Amesteca usor, pentru ca painea sa absoarba compozitia de lapte si oua, dar fara a zdrobi bucatile de paine. Da budinca la cuptor, la 180 grade (foc mediu), pentru vreo 40-45 minute. Este simplu sa verifici daca este gata: laptele va fi complet absorbit, compozitia va fi complet "legata", iar suprafata budincii va fi usor rumena. Cu 5 minute inainte sa o scoti din cuptor, toaca marunt restul de ciocolata pastrata la frigider si presar-o peste budinca.
Dupa ce este gata las-o sa se racoreasca putin. Serveste-o calda sau rece. Este la fel de buna.
ESTE UN DESERT SIMPLU, LA INDEMANA ORICUI. IN SPECIAL DACA AI COPII, SE MERITA S-O INCERCI. TE VOR IUBI PENTRU ASTA SI VA TREBUI APOI S-O FACI FOARTE DES
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu