INGREDIENTE:
1/2 Kg carne tocata (amestec porc-vita)
1 bucata de piept de porc cu os (cam 300 grame)
2 cepe mari
3 morcovi
1 telina mica
2 radacini de patrunjel
2 linguri de orez
1 ou crud
2 legaturi de patrunjel
sare, piper, boia duce
1 lingurita de cimbru uscat
1 lingura de otet (sau 2 daca o preferi mai acra)
Se pregatesc mai intai perisoarele. Pentru asta, se face un amestec din carne, o ceapa tocata foarte marunt, 1 morcov dat pe razatoarea fina, 1 radacina de patrunjel de asemenea rasa, 2 linguri de orez, 1 ou crud, sare, piper dupa gust, 1 lingurita de boia dulce si cateva fire de patrunjel tocate marunt. Se amesteca totul apoi se gusta pentru a vedea daca perisoarele vor fi suficient de sarate si piperate. Se formeaza perisoare, mai mici sau mai mari, dupa preferinta.
Se spala bucata de piept de porc si se transeaza in cateva bucati mai mici. Se pune la fiert, impreuna cu 2 litri de apa. Cand incepe sa fiarba se spumeaza de vreo doua ori, apoi se adauga 1 ceapa, 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel si telina, toate tocate marunt. Se adauga sare dupa gust si 1 lingurita de boia, precum si 1 lingurita de cimbru uscat.
Cand ciorba clocoteste se adauga perisoarele, scufundandu-le pe rand, cu grija, folosind o lingura.
Se lasa sa fiarba la foc mediu, iar cand zeama a scazut cam la trei sferturi, iar legumele si perisoarele s-au fiert, adaugam otetul, mai dam cateva clocote, apoi oprim focul, adaugam patrunjelul verde bine maruntit si acoperim oala.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu