INGREDIENTE:
1 piept de pui fara piele si dezosat
1 ciorchine de rosii cherry
2 tulpini (tije) de telina apio
2 lingurite boia dulce
1 lingurita de oregano uscat
1/2 lingurita sare
piper negru macinat grosier
50 g unt
2 linguri ulei de masline
1 lingurita rozmarin macinat
o crenguta de patrunjel (optional)
4 cartofi rosii (potrivit de mari) fierti si curatati
3 catei de usturoi in coaja
1 lingurita rozmarin uscat
50 g unt
1 lingurita ulei de masline
sare, piper
1.Amesteca 2 lingurite de boia dulce cu una de oregano uscat, sare, piper si cativa stropi de ulei de masline. Portioneaza pieptul de pui si tavaleste fiecare bucata prin amestecul de mai sus. Maseaza carnea si las-o cam 15 minute sa se odihneasca.
2.Ia o tava, aseaza in ea rosiile cherry cu tot cu vrej, precum si tijele de telina, taiate la 3-4 cm lungime.
3. Intr-o tigaie, topeste untul, adauga uleiul de masline si bucatile de piept de pui. Prajeste-le la foc mediu cam 5 minute, pana se rumenesc usor. Ia tigaia de pe foc. Aseaza in tava bucatile de pui. Pune din nou tigaia pe foc, adauga rozmarinul si lasa cam un minut la foc mic sa se degaje aroma apoi toarna sosul in tava. Mai adauga o ceasca de apa clocotita, acopera cu hartie de copt dublata de folie alimentara si da la cuptor pentru maxim 30 minute. Dupa trecerea celor 30 de minute indeparteaza folia si mai lasa tava in cuptor vreo 10 minute pentru gratinare.
Taie cartofii (fierti si curatati apoi de coaja) in sferturi mari. Ia o tigaie, topeste in ea un cub de unt, adauga uleiul de masline, cateii de usturoi in coaja, rozmarinul si cartofii. Asezoneaza cu sare si piper. Da focul la mare si, cu ajutorul unei furculite zdrobeste cartofii si intoarce-i pe toate partile asa incat toate bucatile sa se rumeneasca. Operatia aceasta va trebui sa o faci cu multa rapiditate.
In final, cartofii obtinuti vor fi perfect uscati, nu vei simti nici un strop de grasime. Doar aroma untului si pe cea a rozmarinului.
Pentru a fi mai operativa pune cartofii la fiert atunci cand te apuci sa pregatesti puiul.
Dupa ce pieptul de pui va fi gata, aseaza-l pe farfurie impreuna cu garnitura de cartofi si serveste cu salata verde.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu