INGREDIENTE:
300 g faina
1 praf de copt
100 g zahar pudra
2 galbenusuri
200 g unt
1 lingurita esenta de vanilie
1 praf de sare
1 borcan mic de gem (cam 400 g )
1 lingurita de coaja rasa de lamaie
1 galbenus + 2 lingurite de lapte pentru uns
Amesteca faina cu praful de copt si aseaz-o intr-un castron. Adauga un praf de sare, untul (la temperatura camerei), zaharul, cele 2 galbenusuri si esenta de vanilie. Framanta ingredientele, iar din aluatul obtinut formeaza o bila, acoper-o cu folie alimentara si tine-o la frigider cam o ora.
Dupa o ora, scoate aluatul de la frigider si imparte-l in doua: un sfert din cantitea de aluat las-o in continuare la rece, iar din restul de trei sferturi intinde o foaie cu diametrul putin mai mare decat cal al tavii de copt. Transfera foaia in tava si, folosindu-ti degetele ridica aluatul pe marginea tavii. Amesteca gemul cu coaja rasa de lamaie si toarna-l peste foaia de tarta, in strat nu prea gros.
Din aluatul ramas in frigider mai intinde o foaie, tai-o in fasii si formeaza din ele un grilaj la suprafata tartei. Amesteca un galbenus cu doua lingurite de lapte si unge cu el grilajul si marginile tartei. Da-o la cuptorul preincalzit, pentru 45-50 minute la 170-180 grade. Cand este gata scoate tarta din cuptor si las-o sa se raceasca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu