EXCELENTA PENTRU CAFEA SAU CEAI
INGREDIENTE:
200 g unt (la temperatura camerei)
150 g zahar fin
200 g faina
1 lingurita praf de copt
2 linguri de smantana
2 lingurite cacao
1 lingurita esenta de vanilie
coaja rasa si sucul de la o portocala mare
2 linguri zahar
un baton vanilie
4-5 cuisoare
Intr-un castron mixeaza untul moale cu zaharul fin pana cand acesta se topeste. Adauga apoi ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare, precum si esenta de vanilie, o lingurita coaja rasa de portocala si 2 lingurite din sucul de portocale. Incorporeaza apoi faina amestecata cu praful de copt, iar in final cele 2 linguri de smantana. Mixeaza bine. Aluatul obtinut va fi moale si fin.
Acopera cu hartie de copt fundul unei tavi (diametru 23 cm) si toarna aici trei sferturi din aluat. In sfertul de aluat ramas incorporeaza 2 lingurite de cacao apoi toarna-l in tava, niveland frumos la suprafata.
Aseaza tava in cuptorul preincalzit si coace la 170 grade timp de 50 minute. Fa testul coacerii cu o scobitoare, iar daca ai constatat ca este coapta, scoate tava si lasa prajitura la racit. Cand s-a racit complet aseaz-o pe un platou si insiropeaz-o cu un sirop preparat astfel:
Amesteca intr-un ibric sucul de portocale ramas (cam 250 ml), coaja de portocala,2 linguri de zahar, batonul de vanilie si cuisoarele. Aseaza-l pe foc si fierbe siropul pana cand acesta se incheaga putin (lasa-l sa dea cateva clocote). Strecoara-l si insiropeaza cu el prajitura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu