INGREDIENTE:
300 g paste (aici tagliatele)
250 g branza de vaci proaspata
5 linguri de zahar alb (poti adauga daca o doresti mai dulce)
3 oua
2 cutii mici de iaurt gras (este perfect cel grecesc de 10% grasime)
o bucatica de unt pentru uns vasul de budinca
2 linguri zahar brun
Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Pentru aceasta budinca se folosesc paste lungi gen tagliatele, taitei mai lati, spaghete mai groase, papardele si, mai putin pastele scurte. Dupa ce s-au fiert, urmareste timpul de fierbere de pe ambalaj, scurge-le si trece-le rapid sub un jet de apa rece. Scurge-le din nou.
In timp ce pastele fierb, amesteca intr-un castron branza, 4 din cele 5 linguri de zahar alb, 2 oua si un borcan mic de iaurt.
Incorporeaza pastele in compozitia de branza si toarna totul intr-un vas de copt (poate fi un vas de copt pentru budinca sau o tava, de preferat din ceramica), vas pe care in prealabil l-ai uns cu putin unt.
Bate celalat iaurt cu oul ramas si o lingura de zahar alb, apoi toarna-l peste budinca.
Da vasul la cuptor pentru vreo 50 minute la 180 grade, mai exact pana vezi ca a capatat aspectul de gratinat, iar cu vreo 10 minute inainte de a o scoate din cuptor, pentru un plus de savoare, presara deasupra cele 2 linguri de zahar brun si las-o in continuare in cuptor pentru ca zaharul sa se caramelizeze putin.
SERVESTE-O CALDA SAU RECE. POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu