INGREDIENTE:
350 g ficatei de pui
1 lingura ulei
1 lingura vin alb
3 catei de usturoi
1 lingurita boia dulce
sare, piper dupa gust
200 g orez (aici am folosit Arborio)
1 ardei rosu gras
1 morcov
1 lingura ulei
1 cub Knorr de pui
1/2 lingurita praf de curry
sare, piper dupa gust
patrunjel verde
Ficateii se spala bine apoi se tin vreo ora in apa rece pentru a se elimina continutul de sange.
In acest timp se pregateste garnitura de orez cu legume.
Mai intai, in cratita in care urmeaza a se pregati orezul (de preferat cu invelis antiaderent sau pereti grosi) se face o supa dizolvand cubul de knorr in 800 ml apa fierbinte. Cand clocoteste se adauga orezul si 1 lingura de ulei. Tot aici adaugam morcovul ras fin, ardeiul gras taiat cuburi, praful de curry, precum si sare dupa gust (atentie la sare, supa de knorr contine si ea sare - gustati mai intai). Lasam sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand. Atunci cand apa a scazut complet orezul este gata. Oprim focul si macinam deasupra putin piper (de preferat alb).
Ficateii se mai trec sub un jet de apa rece, iar apoi se scurg. Luam o cratita, punem in ea o lingura de ulei, calim 2-3 secunde usturoiul tocat foarte marunt, adaugam ficateii, o lingura de vin alb si boiaua dulce. Nu puneti sarea acum . Ficateii se vor intari. Se acopera cratita. Cam in 10-15 minute sunt gata. Opriti focul, sarati si piperati dupa gust.
SE SERVESC CALZI, PRESARATI CU PATRUNJEL VERDE SI CU GARNITURA DE OREZ
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu